SVÄRDTORPS del visa SLÄKTTRÄD... VÄLKOMNA

Tor Svärdtorp, ensam ljushårig mitt bland alla svarthåriga pojkar det var jag och det var i 3:an och kanske redan då tänkte jag på livets mening och på Dig. Jag tänkte på Dig http://www.vi-pr.com/vi_samhallet_8.htm när jag blev mogen. Som politiker och ideolog tänker jag på  Dig nu. På min fritid som konstnär http://www.vi-pr.com/konstn%C3%A4r_gam.htm tänker jag på Dig, på ditt intellekt. Som tänkare http://www.vi-pr.com/krig_fred_6.htm tänker jag ständigt på Dig och min fråga är: hur mår du? Som grundare och mästare i GMS (Grön Munk Självförsvar)  http://www.vi-pr.com/gon_munk_sjalv_forsvar.htm och https://www.youtube.com/watch?v=vPGh2uKZWAs tänker jag på Dig, på din frihet och självständighet. Under överlevnadens övningar http://www.vi-pr.com/tor_svardtorp_overlevnad_sopravvivenza.htm tänker jag på Dig, på din framtida överlevnad.


Lite mer om Tor Svärdtorp

MAXIMUS. Etimologin: Namnet Maximus har sitt klara ursprung från ordet Maximum. Etimologisk (ordets ursprung) är som följer: Max’imum det högsta (största) möjliga: egentligen neutrum från latin Ma’ximus den störste.

1:a delen: Genealogi (släktforskning). Det handlar om ursprunget till Italienska familjen Massimo, en genealogisk berättelse som har sitt ursprung från de antika gudarna Herkules och Evandro. Detta ursprung är min familjs ursprung, numer en svensk familjs ursprung. (A) Svenskt efternamn Svärdtorp det är nu mer dels av tusentalsårig historia som har sina rötter till ANTIKEN. Jag som är grundare till den nya stammen och antog förnamnet TOR. Tor är åskans gud inom asatron. I svenskan och i övriga germanska språk har Tor givit namn åt torsdagen. Tor framställs ibland som en världsordningens härskare (B) Grekisk, Romersk och latinsk början… Grekland, Herakles: Herakles är en hjälte i grekisk mytologi. Han är son till Zeus och Alkmene, en dotter till kungen av Mykene. Herakles kallades av romarna Hercules: Herakles har givit namn åt Herakles stoder, det vill säga Gibraltar sund, bortom vilka (enligt Platon) Atlantis en gång skall ha sjunkit. Gibraltar sund kallades länge Herkules Pelare, dvs. ”…där jorden slutar”. Hercules: Son till guden Jupiter och prinsessan Alkmena var i romersk mytologi motsvarigheten till grekernas Herakles. (C) Evandro var i romersk mytologi barn till Carmenta och barnbarn till Pallante av Tegea. Evandro som förnamn är ett namn av en mytologisk hjälte som betyder ”Man av aristokratiska känslor”. I den grekiska mytologin är Evandro också son till Ermes. I södra Italien finns en by som kallas Evandros fästning.

2:a delen. ROM: Romersk varghona som dia tvillingar Romolos och Remolos

Enligt legenden fördrevs en kung av sin bror någon gång i tiden. Hans enda dotter födde tvillingar. ”…barnen sattes ut att dö i floden Tibern, och modern murades in i templet…” 

Enligt myten råkade en varghona komma förbi. Hon tog hand om barnen, gav dem di och omvårdnad så att de överlevde. En herde kom förbi vargens håla, upptäckte pojkarna och tog dem med hem till sig och de kallades Romulus och Remus. Kring floden Tibern fanns vid den här tiden sju större kullar. Romulus och Remus byggde en stad, Rom. Den romerska tideräkning började när staden var färdigställd, enligt gängse tideräkning år 753 f.Kr.

3:dje delen. MASSIMO   Massimo är en romersk prins familjen som säjgs vara Europas äldsta prinsfamilj. Familjen Massimo i sin tur kom från en annan anrik romersk familj med namnet Fabia. Denna familjen, Fabia, berömde sig att själva komma från Herkules och Evandro. Quinto Fabio Massimo Verrucoso , (275 f.Kr. - 203 f.Kr.) Han kallades Cunctator den taktikern och strategen. Han var romersk general och politker. Han tilhörde familjen Fabia “Gens Fabia”. Han blev konsul 5 gånger (233 f.Kr., 228 f.Kr., 215 f.Kr., 214 f.Kr., 208 f.Kr.) han blev även romersk diktator. Han vann kriget mot Hannibal «Quintus Fabius Maximus Cunctator, Verrucosus a verruca in labris sita, Ovicula a clementia morum dictus, consul de Liguribus triumphavit. Hannibalem mora fregit…”

 

Från Latin.

«Missus adversus Hannibalem postea a Romanis Q. Fabius Maximus. Is eum differendo pugnam ab impetu fregit, mox inventa occasione vicit.»

Svensk översättning från latin av Tor.

”Femte Fabio Massimo skickades av romarna för att kriga mot Hannibal. Han undvek strid med mening att hitta en bättre tillfällen för att slår till och vinna kriget.”

År 275 f.Kr Massimo Quinto Fabio Rulliano var med i det kända Cremera slaget där det dog 300 Fabier. Massimos familjen slogs för slaveriets upphörande i Rom. Massimos ägde och styrde allt domstolsväseende i Rom och de körde bort vulgära folk från makten. Från den tiden till våra dagar blev “Gens Maxima (Massimos folk)” kända som Påvar som Atanasio J. och Pasquale J., domare, statchefer, militärofficier, författare, läkare m.m. Medeltida slott mer kända tillhörande familjen var S.Vito, Ciciliano, Genzano, Montefortino, Patrica, Pisognano, Pistergo, Prossedi, Roccamassimi, Roccasecca, Torrita, Arsoli   , Intrafiumara m.m. Jag är en av dessa arvingarna ute i världen, sitter här idag den 6 januari 2007 på övervåningen i en liten bondgård "Finnstuga "... mitt i Sverige (Ovanåker kommun, Edsbyn i Hälsingland  två km från Dalarna).


Lite om min uppväxt: Jag vill tro än idag att genom läsning av Marx och Smiths centrala verk har jag kunnat utöka min analysförmåga. OBS! Jag läste deras verk 4 gånger med  skriftlig sammanfattning! Då jag var 17 år. http://sv.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith, http://sv.wikipedia.org/wiki/Kapitalet OBS! När jag var 15 år deklarerade jag mig som anarkist! OBS! När jag var 12 år var jag ihärdig monarkist och det släppte jag inte förän jag blev 16 år! OBS! 20 år tog det för mig för att befria mig från katolicism. Svenske själskosmopoliten Tor Svärdtorp, han har genom det nihilistiska - anarkistiska - frihetliga - socialistiska - pruhdonienska (PIERRE JOSEPH PRUDHON http://sv.wikipedia.org/wiki/Pierre-Joseph_Proudhon . Ideologierna/Filosofer/proudhon.html) och stirnerienska (MAX STIRNER http://sv.wikipedia.org/wiki/ Individualanarkism . http://sv.wikipedia.org/wiki/Max_Stirner . http://www.df.lth.se/~triad/stirner/#denende) ekonomiska och filosofiska tänkandet alltid strävat efter ett rättvist och utvecklat mänskligt samhälle. Numera är det via VI-pr, som syftar till ett VI-samhälle som han ser den utvecklade människan med bemärkelsen VI - are. Ideologen ser som alternativ till allt tänkbart våld, kaos eller ordning i högsta grad en form av federalism animerad av lokala kommittéer. Dessa komponeras av frivilligt deltagande, familjeföretag och den enskilde. Ett samhälle präglat av dynamiska harmonier mellan pluralistiska personligheter där den ”individuella friheten” är syftet. Under 60 och 70-talet ansåg han redan då att varje partipolitisk, rörelse, KAN förvandlas till egen självständig stat, land eller rörelse. Detta konkretiseras numera i den nygrundade VI-partirörelsen som inte är ett traditionellt parti i konkurrens med andra. VI-pr har som primärt syfte i denna rörelse - organisation ett förslag till en lösning mot politiskt våld. Anser att makten som sådan skapar behov hos människor. De drivs till olika intressen och skapar den värld som vi lever i idag.

...mina ord sårar inte de är väckande...

 

MIN LÄRA ÄR DINA ORD
Historien tillhör förgången tid, igår, eller stunden före och efter mina ord...
Realiteten, stunden här och nu är det som gör mig verklig, det som jag säger och gör. Här och nu är livet
... och min sanning.
Jag skall leva i nuet, ingen skall erövra min individuella frihet.
Jag skall överleva allt förtryck, inte igår eller imorgon.

Jag känner inget hat och jag vet inte vad hot är, rädslan (*) har jag ingen vetskap om.
Jag bär inga känslor...(*1) jag är fri.
För DIG som bestämmer över andra eller mig, läs noga.
Jag är en härdad krigare... du gjorde mig sådan.
Jag har ett minne och jag kan jaga, du gjorde mig sådan.
Jag bär smärtan och nu kan jag känna fientlighet, du gjorde mig till en sådan.
Du... ni är många, men jag är den "absoluta".
Ni kan erövra mig endast med döden, men då blir jag ett exempel i historien som påverka fria och heta känslor hos de förtryckta.
Där folk har makt och pengar, där folk berusar sig, där finns intresse, där finns politisk lögn.
Ni kan förbjuda för ni är rädda, ni kan skjuta för ni är fega, NI är INGET för mig.
Det som jag har att säga har jag skrivit till DIG. Ta lärdom och lev det.
Lyssna på mig och lev i nuet.

Tor Svärdtorp

OBS! * Med det menar jag "Detta psykiska tillstånd när striden påbörjas till ett rättfärdigt slut. *1 Med det menar jag ånger efter rättfärdig strid.


Lite om dagens arbetsansökningar vid socialförvaltning, polisen och försvaret 2010, 2011. Socialförvaltning i Haparanda och polisen i norrbotten. Min ansökan hos båda myndigheterna gällde ett projekt som kallas "tredje ögat: TS inramning. TS-inramning ”Tor Svärdtorps visuella och röstberättigade säkerhetsformgivning för socialarbetare, vakter, livvakter, poliser, domstolar, institutioner för placerade och frihetsberövade, militärer, skolor osv. (privat och offentlig sektor)”. I korthet: EKONOMISKA FÖRDELAR: mindre skatt för underhåll av placerade barn vid institution. SOCIALA FÖRDELAR: en mer harmonisk samlevnad som en del av en starkare samhörighet. POLITISKA FÖRDELAR: stabilitet och kontinuitet för regerande politik. INDIVIDUELLA FÖRDELAR: de mänskliga rättigheterna uppnås" (se också på http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm. Kyligt svar från soc. blev att de behöver inte... och polisens mer klokare svar från konsult blev att indragningar inte ger möjligheter till anställning. Försvaret svar blev:

 

 

Tor Svärdtorp

www.vi-pr.com