FAUNA och FLORA (natur och djur)

Tiden

Tiden går och människans förintelse mot andra djurarter fortsätter.

Vår sikt.

Vi i VI-PERSONRÖRELSE, vi siktar på en balanserad värld där alla element som grundar livet och som vi känner till flyter tillsammans på ett naturligt sätt.

Då, Nu och Framtid.

Dinosauriens tid är släckt. Idag, begränsas vilda djurs arter i deras naturliga expansion samt på andra sidan odlar man en del av dessa djur i fångenskap i en extremt hög grad och det gör man pga. nöje och penning intressen. Djurs arters öde är lierad till mänskliga befolkningsmängder på jorden och i framtiden, låter som följer; ju mer vi människor vi blir desto mindre plats kommer att finnas för vilda djurarter.

Makten och samvete.

Idag finns medvetna folk som förstår vitsen av vilda djur. Dessa människor aktiverar sig för djurens rätt i olika sammanhang som t.ex. naturföreningar, motstånds grupper och andra sitter vid makten.

Dagens politiska makthavare medför ett djurs politik för vilda djurarter på ett sätt som skulle vara en fin fasad av Riket, det skall ser bra ut och de räddar det som djur hatare oundvikligt skulle förinta. Tack för det, men det räcker inte för oss. Vårt samvete är av högre grad, men tack än en gång att ni alla kämpare och samvetsfolk finns.

Vision.

Vår vilja är att göra Sverige som ett nationalt natur reservat. Det innebär många frågor, som t.ex. vad menar man med reservat för vilda djur? Idag har vi våra svar, men utan motparter eller sommarbete kvarstår vår vision som en önskan, en önskan delad av de flesta natur människor i alla åldrar inte minst barn för deras framtid.

Vi vill införa många djurarter av olika slag som är vetenskapligt konstaterat som har tidigare funnits i vårt land och andra arter som tål nordiskt klimat. Vi tänker t.ex. visent, andra stora och mindre betare. Se på kameler som har visat tålighet o.s.v.

Experimentera med förvildning av dels arter tama djur, följa utveckling, deras anpassning och förändringar o.s.v.

Stoppa onöjt mänskligt nöje som förstör landskap och natur inte minst direkt angriper vilda djurs frihet och deras överlevnad. Vi vet att en del nöje är ett psykobehov t.ex. stress som går att lösas på annat sätt än som idag, t.ex. görs med byggande och annat av sådana destruktiva nöjen.

Stoppa jakt. Vi vill se en förvandling av dagen tidsbundna jakt. Vilda djur skall bilda stora hjortar så att jakt kan göras möjligt först och främst i överlevnadssyfte för de behövande…

Tor Svärdtorp


KORT OM TAMA DJUR

Husdjur

HUNDAR

Vad skall man tycka om stora hundar som trängs i stora städer inne i en lägenhet dag och natt året runt? Om människor och djur trivs i värme är alla överens... Men kanske det inte är riktigt så, för det finns människor som inte tål värme eller som inte trivs i det. Hundar med lång päls det är klart att de klarar skandinaviskt klimat lika bra under sommar som vinter genom att vara utomhus dygnet runt det vet det flesta specialister och erfarna.

Tyvärr så är det många hundägare som behandlar hundar som om de skulle vara människor, tycka synd om dom när det inte är befogat och det går helt emot naturens och moralens mening.

Till exempel, det finns människor som kallar sig mamma eller pappa till hundar, ofta är det så att t.ex. dessa människor har inga barn... och indirekt därför förs det egna behovet över djuret för att dämpa eget lidande.

Andra människor klär hundar med vinter klädsel, smycken, gör frisyrer på päls djur, låter hunden äta på samma bord, sova i samma säng m.m.

Det finns hundägare som kräver av hunden det omöjliga som t.ex. draghundar och tävlande hundar. Hunden skadas eller dör pga. ägarens girighet.

Exempel som detta kan följa en lång berättelse från misskötta till rena djurplågeriet...

KATTER

Katter som hålls fångna i en lägenhet dygnet runt eller släpps lösa i tätorter så och t.ex. gör egna behov på barnens lekplatser så är det risk att dess avföring hamnar i barnens mun med alla konsekvenser därtill. Katter är kända för att förstöra för fåglar och andra arter. Katten kan medföra farliga bakterier till gravida kvinnor. Katter gör mer... osv.

EXOTISKA DJUR  (excentriska behov)

Dessa djur är inte anpassade till nordiskt klimat och med stor sannolikhet lider eller utsätts för långsam död efter att ha rymt. En del av dessa djur kan vara en livsfara för andra lokala arter eller andra av dessa djur som är utrotningshotade tom. de gamla nordiska djurarterna. Inte minst för att en del av dessa djur är livsfarliga för ägaren och andra som dom kommer i kontakt med.

FRÅN HUSDJUR TILL PRODUKTION DJUR.

Pälsdjuruppfödning, höns i bur, grisar i box, försöksdjur, katter och hundar föds i massor för att bli sällskaps djur* osv.

För vanliga familjer eller små bönder ATT TÄNKA PÅ:

Har man ett tamt djur eller nio till, skillnaden är bara det den ekonomiska, faktum är att ägaren inte kan resa fritt. Så klart att med djur har man mindre frihet.

Summa summarum är att genom att äga ett djur gör att rollen som ägare är inte som många människor har tänkt sig, inte juridiskt men praktiskt och symboliskt, är det djuren som äger själva ägaren: Djuren måste passas som t.ex. träning, veterinär, försäkring, kosta när man köper det, mat underhåll kostnader, kostnader om djur medför skada osv.

RÄTTVIST UTBYTE.

Respekt för djur är när ägaren får leva upp till den roll som medhjälpare som dom är skapade för, då kan man säga att man har rätt till deras sällskap.

JÄMFÖRELSE KONSTIGHETER.

Som jag skrev i andra sammanhang att dagens soldater som skjuter på folk istället för att konfrontera sig mot varandra med svärd, dom är mördare och inte krigare. Så, det gäller för dagens jägare som skjuter på byte eller använder hundar som driver fram en vilt djur och sedan skjuter den med skott istället för att själv kunna ta bytet.

FRAMTIDENS NÖDVÄNDIGHETER.

Det gäller transportmedel med djur när världs katastrof kommer, det kan vara inom kort eller efter mitt liv. Något obehagligt kan det vara redan imorgon när du öppnar dörren och världen är inte som igår... Inte behöver vi vänta i sista minuten för att tänka på möjligheten att överleva... Inte heller behöver jag tro på vetenskap, IT-Samhället, mänsklighetens flytt eller flykt till andra planeter när man ser väldens elände på alla fronter där människor visar sig vara verkligen det värsta rovdjur på jorden. Därför menar jag att vi skall ta reda på det naturliga kapitalet som vi har inom djurtransport och annat. Hästar kan vara högst aktuella. Åsna, mulåsna, Kameler, hundar m.m. alla kan vara aktuella tom. att jaga med hjälp av hundar eller ha djur i buren...

TÄNK PÅ DET!

*Det visar svaghet hos människan, svaghet som är skapat av rädsla för smärta och döden.

Om dessa s.k. Sällskapsdjur skulle kunna kommunicera med oss skulle vi troligen förstå om de verkligen är överens med våra val eller om de själva har samma behov som vi. I så fall, om alla andra djurarter lever i samma frustration som vår kan det betyda att alla levande varelser har en någorlunda samma känsla för det att vi behöver varandra, men här kvarstår ett svar på frågan: varför behöver vi varandra? Är det för att kontrollera varandra? Utnyttja varandra? Lära av varandra? Konkurrera med varandra? Utrota varandra?… Är vi alla olika eller samma ras??? En del svar är vetenskapliga bevisat men det kvarstår svar… Sanningen är att ett sällskapsdjur är i fara och är en fara.


http://www.vi-pr.com/varlds_undergang.htm

SKRIVANDE

Lustmördarna

 

Förra veckan började årets björnjakt. Folk som njuter av att döda, utan att själv riskera sitt liv, erbjuds tillfälle att få utlopp för sina primitiva instinkter. Längtan efter att få döda är så stor hos dessa personer att de utan tvekan lägger ned många tusen kronor på vapen, utrustning, licens, resor m.m.  

 

Dalmasen ........ dödade i Orsa en märkt ungbjörn som bara vägde 59 kg. Lappen ........, Ammarnäs, sköt en björnhane ovan odlingsgränsen. I Jämtland sköts två björnar av icke namngivna förövare. Någon av dessa skjutglada herrar skadsköt en björn som går en plågsam död till mötes eftersom den kom undan dödspatrullen. Också i Ljusdal och Ovanåker sköts två björnar av okända hjältar. I Västernorrland mördades en försvarslös björn av  47-årige ........ från Billdal i Göteborg. Björnen hade flytt upp i ett träd när den ”modige” jägaren på tryggt avstånd kunde skjuta den.

 

........ har dödat ett hundratal vildsvin, främst i Skåne, och är också road av att döda lodjur. Björndödandet har ........ dokumenterad på en videokamera fastsatt vid gevärsstocken. Till en lokaltidning har ........ sagt att han tycker det ska bli roligt att se filmen.  Detta uttalande säger allt om sinnesbeskaffenheten hos denne och andra björnjägare. Det är ”roligt” att se den skrämda björnen fly upp i ett träd, bli skjuten och ramla ner på marken under ångest och hemska plågor. Så roligt att jägaren vill se filmen om och om igen. ..........Det är en speciell känsla att skjuta sin första björn, menade .........

Och sådana personer tillåts gå lösa på stan. ........ är hunduppfödare till råga på allt.

 

Varför anmäler inte dessa jägare sig som frivilliga i något krig så att de får fullt utlopp för sin okontrollerade mani att döda? Svaret är enkelt: de törs inte riskera sina egna liv. De väljer försvarslösa flyende djur till offer och inbillar sig att de är modiga "killers".

 

Om jag hade politiska mandat för det, så skulle dessa björnjägare omgående avväpnas i väntan på ovillkorlig krigsplacering i främsta frontlinjen vid första bästa krig eller terrorbekämpning någonstans i världen där Sverige "hjälper till". Oavsett björnjägarnas ålder. Där får lustmördarna själva uppleva ångest, smärta och död.

 

Av Hennix x [frihet@tele2.se]


2 maj 2010 TV 2 kl 20,00: dokument inifrån "Vargkriget".

Som kamraten Hennix skrev ovan kring björnens jakt det är en del av sak som jag vill tillägga på panoramas bild gällande vargslakt som TV 2 uppmärksammade. MEN det finns mer som myndigheter och politiker skulle har öga på och eftersom ta lagliga åtgärder mott dessa terrorister. Just det TERRORISTER i högsta bemärkelse. Under intervju förekommer tydliga gång på gång hot mott politiker, myndigheter och privat personer. Hotet är genomfart via uttalandet att personer som inte stämmer sig med samma krav om vargutrotning som deras varg hatare organisationen skulle genomgår samma behandling som de jagade vargar. Dessutom, verksamhet av denna slag går mott välfärden och därtill hotar landets hälsotillstånd. Vi spetsa till med närvaro av utländska sam rörelse i verksamhet då det handlar om landets säkerhet som är i fara. Dessa sammanhang ger rätt för alla medborgare att utropa användning av ANTITERRORIST LAG.

 

Personer som medverkade i dokumentär är trångsinta som är typiskt av låg utbildade personer med djupa psykiskt instabilitet. Deras svaghet gör de farliga därför skall de gripas och deras sympatisörer avväpnas bokstavlig med tillskatt av en mot information om varg nödvändighet i våran fauna.

Deras organisation är bräcklig och därför ett polis och militär insatsstyrka krävs för närlägga denna samhällets plåga.


Skövling av gamla träd äldre än 100 år bör inte sker i de närmaste 100 år.

Rädda skogen, des invånare och vår framtid!

 

Tor Svärdtorp

www.vi-pr.com