HÖR OCH GRANSKA

socialdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

justitiedepartementet.registrator@regeringskansliet.se

 

ANMÄLLAN

info@barnombudsmannen.se

do@do.se

no-reply@justitiekanslern.se

JO https://www.jo.se/sv/

 

info

tips@vlt.se

tips@helagotland.se

15000@alandstidningen.ax

99000@bohuslaningen.se

nyhet@na.se

linus@kalmarposten.se

tipsa@pt.se

poit@bolagsverket.se

jan.larsson@lokalpressen.eu

tips@dt.se

tips@daladem.se

nyhetstips@dn.se

redaktionen@etc.se

redaktionen@arbetaren.se

tipsa@gp.se

71717@expressen.se

tips@arbetarbladet.se

granskning@svt.se

morgonstudion@svt.se

opinion@svt.se

svtnyheter@svt.se

71717@expressen.se

tipsa@aftonbladet.se

peter.lindvall@nsd.se

Ni som är intresserade av brevinnehåll en eller flera beskrivna punkter hör av er snarast för intervjun, reportage eller samtalutveckling till tor.svardtorp@gmail 073-067 83 62 Tor Svärdtorp Hellgrenskatan 4A, 961 34 Boden

 

 

Boden 2020-0925

 

AGERA NU FÖR ATT UNDVIKA ONÖDIGT VÅLD UPPTRAPPNING!

 

 

Vårdnad om barn, LVU, unga kriminella, hot mot myndigheter.

 

FAMILJEUTREDNINGAR

Familjeutredningar gjorda i princip av socialsekreterare, socionomer är grunden i familjerättens utredningar som i sin tur påverkar domstolar beslut via nämndemän (politiker) och domare. Används av advokater eller jurister.

 

Socialutredningar som ”RISKFAKTOR”

RISKFAKTOR” grundas på:

KÄRNUPPLYSNINGAR (livsberättelse om var man är född vilket land osv. föräldrarna hur de var osv).      

BROTTSREGISTER i sin helhet från det man är född.                                         

ANMÄLNINGAR * relaterade till skilsmässa och vårdnad om barn.

 

Allt detta bryter mot lag om ”diskriminering och förföljelsedå folk inte alltid är som de borde vara, skulle vara och kommer att vara dvs. vi är ständigt under påtryckning av förändring som inte går att mäta vid behovsanpassning och så lika enligt evolutionistiska teorier, studier och fakta! 

 

 

RISKFAKTOR är allvarligt felaktig som tillsammans med osakliga sociala utredning som bryter mot mänskliga rättigheter.

I stort sett alla utredningar är INTE SAKLIGA och påverkar domstolars beslut via nämndemän*1 och domare vid skilsmässor med kärnfrågan ”Vårdnad om barn”.

 

STÅNDPUNKT ÄR NATURLIG FAKTA

Ståndpunkt är naturlig fakta där pappa eller mamma, far eller mor ÄR BARA de biologiska föräldrarna.

Det är kränkande när personer, myndigheter och media definierar familjer med placerade barn för fosterpappa eller fostermamma. -Rätt ärmannen, kvinnan, översiktsparet” där det menas barn är placerade.

-Dessutom placerade barn skall kalla dessa översiktpersoner med deras ursprungliga namn och förnamn till dess biologiska föräldrar lever eller barnen är vuxna dvs. vid 26 års ålder!

-Alltså, paret som godkänns som översiktspar, man eller kvinna de är uppenbarligen ändå ingen familj i naturlig mening där genetisk spelas stor roll.

-Rättsliga felaktighet görs ständigt när lag säger att när barn har behov till omplacering är det släkten som kommer i första hand, och det är socialansvariga som inte gör detta i den omfattning som det skulle vara!

Alltså adoption och andra juridiska krav skall undanbes då heder, moral, rättigheter och barn livshistoria väger mer än annat!

 

 

”MYCKET VILL HA MER”

Via det faktum är att s.k. ”familjehem” där barn placeras är lukrativa intressen större än medborgares hederliga ansvar. Som politiker måste jag säga att Barn i faktiska behov av omplacering skall vara där barnen tillgodoses alla känslomässiga behov och därför ekonomisk kompensation till person, par, familj där barnen placeras skall vara likvärdig som barnbidrag som biologisk familj har rätt till.”

 

Exempelvis:

Vid Haparandafallet

I fallet är alla dessa felaktigheter, manipulation ännu närvarande utöver mänskligt brutna barn och mänskliga rättigheter, det vid sociala utredningar till domstolar vid skilsmässa och vårdnadsfrågor och pga. det i 10 år 2020 har pappa och barnen inte haft den minsta kontakt!

Allt detta i relation med icke kompetenta socionomen Lars-Göran Rova som arbetade på BUP i Kalix (aktuell vid


Hälsinge Psykoterapi Bollnäs, Bollnäs, Gärdet-Centrum)

Hälsinge Psykoterapiwww.hälsingepsykoterapi.se

Gävle, Sandviken) och som enligt socialsekreterare Maria Pohjanen som arbetade i Haparanda till för några år sedan, men senare flyttade till Kalix och senast vidare på socialenheten i Övertorneå), Maria Sandberg (lämnade tjänsten och staden efter Haparandafallets utredning), Jana Karvo (familjerätten, tillfälligt anställd) skrev i utredning som Rova påstod att ”…På begäran av socialförvaltningen i Haparanda lämnas följande uttalande när det gäller … umgänge med sin mor Marianne (dagens Nachshin)… …trauma, upplevelse, återupplever trauma i vissa situationer. En sådan situation är till exempel att möta förövare eller återkomma till platsen... X behöver lugn och ro i relation till familjeföräldrarna för att knyta an till de.” OBS! språkmanipulation används för båda föräldrar… Varsågod en av flera avslöjandet…

http://www.vi-pr.com/senaste_mars2015_hapfall.htm och angående barnpsykologs kunskap, som Rova inte hade angående ”trauma” att enligt vår mening 1, Återuppleva, är enligt kognitivt tänkande och kunskap inte förenad med vad man menar i utredning (ordet påverkar) 2, När man är lögnaktigt anklagad och inte dömd för det SKULLE saken inte tas upp i rättsliga fall där familjeutredning pågår eller avslutas.

Allvarliga felaktigheter i Haparandafallet pågår än där pappans engagemang nonchaleras.

Politisk förföljelse används i svensk politik av demagoger i Sverige och som riktar sig mot mottot ”VI AVSLÖJAR ALLT!” www.vi-pr.com

NOTERA att dessa felaktigheter i Haparandafallet upprepas regelbundet i andra utredningar och det är grunden till våldsamma händelser som OFFER (FÖRÄLDRAR, BARN, SLÄKT osv.) och som ERÖVRARE socialsekreterare m.fl. där folk blivit skadade mentalt som fysiskt eller förlorat livet! Frågan är: VEM då är hotad, provocerad och kriminell? Oskyldiga föräldrar eller myndigheter som kan fly undan ”tjänstemannaansvar (… avlägsna sig och varför?)” EN GRUNDLIG FÖRÄNDRING om familjelag är omedelbart nödvändig… se mitt lagförslag om automatisk gemensam vårdnad om barn, LVU problematik, Barnens rättigheter http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm

 

MEDIA OCH POLITIKER NU!

Media och politiker i symbios skall akta sig för att inte driva frågor som kan slå fel i folkets ögon, påverka deras synsätt och beteende. Vi tar ett ex. med flickan ”lilla hjärtat” där verkar det som att sk. familjehemmet skall ha mer att säga till om, istället än att se barns känslomässiga i relation med naturliga rättigheter som är GARANTI TILL TRYGGHET! Därför krävs omedelbar och grundlig omvärdering om vårdnad och LVU.

 

Aktuell fråga angående unga kriminella gäng med hårdare straff som också är fel i sig och tillåter ansvariga politiker fly deras ansvar. https://behandlingshem.se/hvb-hem-for-barn-och-ungdom/ det är som i fängelse för många unga intagna då är för dessa inskolning till beroende och kriminalitet.

 

VI SKALL INTE STYRA SAMHÄLLET ÅT FEL HÅLL!

 

Tor Svärdtorp

 

*Anmälningar om brott kan det grundas på LÖGNER av motparten m.fl. Partiskhet och andra intressefrågor av utredare som grundas på hörsägen, skvaller och egna åsikter.

 

* I domstolar och i andra nämnder kan det finnas delegater av bara höger eller vänster och aldrig representanter av alla politiska partier i majoritet som regerar eller som opposition dvs. att obalans uppstår vid kunskap om juridisk kompetens där domare är huvudmannen och med allt påverkar vid bedömning därtill och kan partiskhet eller diskriminering uppstå i vissa fall där politiska ideologier inträder.

 

 

OBS!

PERSONLIGEN i mitt och mina barns fall ”Haparandafallet” måste jag säga att det som för mig är en djupt frustrerande upptäckt vi-ni vid genomgång vid läsning och att lyssna på mina videor på ”Tor Svärdtorp-youtube” att socialförvaltnings utredningar och domstolars beslut är osakliga. Läser man en utredning då tänker man ”så är det” för att det första förtroendet väger i favör till myndigheter sinsemellan oavsett deras betäckning och för det andra är det bara så att oavsett att enstaka läsare har begåvning till kritik och självkritik, om också dessa förkastar ärendet ligger dessa personer själva som offer under ”förkastelse” via lagprocedurer och myndigheters MAKT.

 

VANMAKTEN som jag lever i genom att  det i Haparandafallet inte fanns den minsta förändring från beslut till beslut att t.ex. umgänge eller kontakt med offer, far och barn skulle ske!

 

Hat-hot-våld ”dessa känslor har rätt att finnas men inte att dömas när förslag finns till dialog… vilket jag alltid haft i olika sammanhang.
När förslag till samtal och samarbetssamtal undanbads då förvandlas ”hat-hot-våld” till oskyldig beteende-reaktion och till självförsvars princip. Självbevarande tänkande och fakta i självförsvar princip är den nödvändiga överlevnaden i mening som knyts till rättvisa men som inte ingår nödvändigtvis i lagtexter, men dessa naturliga mänskliga rättigheter kvarstår!

 

KORT SOCIOPSYKOLOGISK ANALYS om saker och ting.

Oavsett många varningar, råd och förslag i olika vinklar som jag skickade till sociala myndigheter redan i deras första familjeutredningar vi tar ex. en kvinna och hennes syster som blev utnyttjad av deras fars auktoritet och blev inbäddat i att vara benägen för att träffa äldre män (fadersfigurer), göra barn (tvingad incest) och bryter relation med dessa män (befriar sig från fars tvång). Får barn i olika relationer LVU placerade (hon var själv med efter indikationer om sin fars övergrepp ). Anklagar sen andra män för det ena och det andra. ”Patienten” Marianne Nahchin … stöttades av sociala utredares ignorans! Kvinnan som inte har bearbetat problemen HÄMNAS sin far som hon tror älskar henne så mycket trots övergrepp, men som i sin tur för över sitt obearbetade trauma på andra män och för det använder hon lögner, förtrycker och styr egna barn. Härmed levererar jag än den psykologiska beskrivning av dagens allvarliga mentala tillstånd som med tiden har förvärrats, uppgifter som jag rapporterade från utredning av allmän läkare DAHLSTRÖM i Haparanda och barnpsykologen KAKKIONEN på BUP i Kalix HÄR och nu igen i ett nytt uppslag samlar jag alla händelser och gör en egen slutsats (jag berättade i domstolen finns på nätet) att denna kvinna försökte döda via förgiftning vår lilla son som ännu felaktigt lever med henne. Kvinnan är farlig för sig och andra till henne som lever i fällan av vanmakt (relation far och familjeproblematik som tom. förvärrades med att hennes olagligt bortförda son till IRAN Sherko men som kommit tillbaka efter ca 20 år).

Slutresultat är att vi har en debil och svag person som styrker hennes mentala instabilitet med hjälp av myndigheters osakliga utredningar och beslut. Det kan sluta dåligt om inte ens MEDIA griper in radikalt.