Datum:

Tue, 20 Nov 2012 07:27:35 +0100 [2012-11-20 07.27.35 CET]

Från:

tor@vi-pr.se

Till:

info@stockholm.mfa.gov.il

Ärende:

Brev till Simons Peres rädda Israel och israelier

Till Simons Peres och Israeliska regeringen.


Råd utan att citera de politiska och religiösa sammanhangen.

Praktiskt råd gällande Palestinsk problematik och Israels existens.

Palestina och Israel

Dagens mellanöster dystra besked med Israelisk militär anfall mot palestinier i Gaza är utan tvekan en mänsklig tragedi.

Bombardemang är ett politisk och militär påhitt som närmar sig till galenskap. Krigföring med hjälp av bombardemang från luft eller mark är en tydlig signal av terrorism. Terrorism, det syftar att skada, döda, psyka ned, förinta motståndaren fysiskt och materiellt. Krigföring med bombardemang drabbar oundvikligt i högsta grad civilbefolkningen och det är det som förvandlar konventionellt krig till terrorism.

Välkommen Israeliska staten men också välkommen Palestinska staten.

Anses Hamas milisen vara ett problem för Israel, skulle ett drastiskt alternativ till fred att bjuda palestinier som inte delar Hamas extremistiska idéer, flytta till annat territorium i området.

Detaljerna av ett sådant förslag som syftar på att bekämpa terrorism, krig och politisk retorik är många, genomförbara och realistiska för en sådan liten befolkning som det handlar om.


I alla tider har människor av olika orsaker förintat varandra. Fördöma ett mänsklig beteende och stämpla det som terrorism för att kunna vinna egen makt är lika fördömligt. Så är det idag för USA, Israel, EU, Kina, Afrikanska stater, arabisk kultur och passiva medborgare i spetsen. Som skrivits, vi är alla terrorister och mördare.
 

Tor Svärdtorp

www.vi-pr.com

 

Länkar som kan betyda denna korta skrivelse:

http://www.vi-pr.se/terrorister_mordare.htm

http://www.vi-pr.se/maktsjuksyndrom.htm

http://www.vi-pr.se/georgienskrig.htm

http://www.vi-pr.se/krig_fred_6.htm