KÄRANDE

 

KÄRANDE

Tor Svärdtorp pr. Nr. 481205-1359 Hellgrensgatan 4A, 961 34 Boden, e-post tor.svardtorp@gmail.com tel. 073-0678362

VAR INTE LAT, VAR MODIG! LÄS LÄR och SPRID!

TILLÄGG i följande färg och 10 storlek Costantia OBS! Tillägg är konsekvenserna av dagens  samhällsstress som med överflöd av information skapar mental avstängning hos de flesta människor så att tiden räcker inte till för att engagera sig via stora undersökningar.

INTRODUKTION S BERÄTTELSE i följande färg och 12 storlek Costantia.

KÄRNFÖRKLARINGAR i färg och Costantia bokstäver i stolek 14 som är standard i länken.

Dels utdrag från protokoller i färg

NÖDVÄNDIG INTRODUKTION och dels allvarliga sammanhang finns för att kunna förstå dels ord som man inte är van med och som används under en del domstolsförhandlingar: KÄRANDE är målsägande (person som t.ex. här en pappa som stämmer motparten mor till barn som har ensam vårdnad av gemensamma barn) och SVARANDE är själv vårdnadshavare (förälder som har vårdnad.)

Tor Svärdtorp uttryck färg

LÄNKEN på Internet som grundar sig med skriftlig och bilddokumentation samt video om HAPARANDAFALLET orsak till följande vårdnadsstämning med pappas och barns hela tragedi. http://www.vi-pr.com/haparandafallet_2010_till_2021.htm

 

KAPITEL I

 

Mål nr. T 742-21

Föreläggande TORsdag  2021-11-18

 

NU pga. inkompetens, illvillighet och benägenhet till korruption från Familjerätten Alli Keskitalo i samröre med tingsrättens chefs domare Agneta Karlsson har skapat en oerhörd provokation och under lidande påverkats av dessa onda själar, beslutar KÄRANDE att inte vara diplomatisk varken med ord, penna, meningar och vad annat…
Elva-(11=XI) ÅR i väntan till upprättelse och försök till att vidare behålla förtroende till myndigheter ifråga, det är förverkat!


EN ILSKEN FAR med djupa rötter till identitet som sådan, är som en ilsken lejonkung och är långt värre grym än fantastiska lejoninnomödrar! Under ilska och kallblodig i självförsvars mening, ger allt för sina avkommors överlevnad, allt som krävs skall göras. läs noga och GÖR som jag säger ”HIT MED MINA BARN för jag har aldrig skadat dem!” Ni soc., domare, nämndemän, politiker, brottsliga medhjälpare som sk. familjehem, statsinstitutioner där de kan vara placerade, kan inte fortsätta att trampa på naturens gång! För rättvisans skull ”ber jag ER” att sluta! Jag är far till mina barn INTE NI! RÖR INTE MINA BARN

! HIT MED MINA STULNA BARN KÄRA… STATEN. Annars vad händer då? Ja, jag drar inte mig tillbaka för att försvara mitt land som är min familj! Fria mina barn från statens förtryck och folkets passivitet! I denna klagan glöms inte de politiskt ansvariga som regerar och skulle ha rett upp dessa familjeproblem som plågar barn, föräldrar, storfamilj, vänner och bekanta. Dessa ansvariga politiker har fått mitt lagförslag om hur skall göra för att minska VÅLD i samhället http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm!

Jag lever dagligen och ibland i drömmarna med bekymmer för mina försvunna barn: vad är de? Vem rör dem? Vem skriker till dem? Vem slår dem? Vem vill strypa dem pga. trauma att ha förlorat sin pappas trygghet och som nu gör dem oerhört svårt hanterbara (det förekommer på dagis då de var hos barnlösa samboparet och utnyttjades) läs den vridna och fabulerade berättelsen t.ex. från kvinnan som skulle tjäna pengar av omhändertagna barn och en vidrig utredning och lyssna på vittnes slut vid inspelning https://www.youtube.com/watch?v=uAkcyPEDXF4 att ja det stämmer att barn mådde dåligt EFTER att de TRAUMATISERADES pga. FEL BEDÖMNING och (repeterar) blev PLACERADE dessutom HOS GALNA BARNLÖSA SAMBOPARET I MATTILA I HAPARANDA! Vi går vidare med min oro som gnager… Barn äter eller lider av abstinens? Är bra klädda för att motstå olika säsongers skillnader? Har stunden som de kan vara glada? Vem kan lyssna på deras rädslor och mardrömmar? Vad är det som trycks in i deras hjärnor? Hur ser det ut i skolan med all mobbning och framtida kriminalitet genom att de är så pass traumatiserade? OSV.! Var befinner de sig nu?-En vanmakt som inte kan beskrivas i ord… som har tagit föräldrar till vansinne!

Kolla noga att INGEN MER ÄN JAG kan förstå och återfå barn så långt det går, till en balanserad nivå som goda medborgare! Jag vet allt om mig dvs. genetisk (… naturligt urval, beteende arv och makroevolution m.m.), memetisk (utifrån, uppfostran, kulturell, urval vid evolutionsteori osv.) se vidare teoretiska och vetenskapliga studier av kärande http://www.vi-pr.com/logistiskasamhalletspsykologin.htm JAG VET VAD DE BÄR INOM SIG! Jag vet om trauma och problematik som de blev utsatta för och hur de skall lösas! All denna kunskap som är nödvändig i olika beteendeterapier, har inte NI! Utan dessa kunskaper kommer ni att utsätta mina barn till att bli VÄRSTINGAR!

 

I MORGON Vi närmar oss till politiska val då RÖSTA RÄTT, RÖSTA PÅ MIG som ledare… http://www.vi-pr.com/ledare.htm så, sedan fixar jag resten! OBS! http://www.vi-pr.com/tor_svardtorp_parti.htm har upphört pga. pandemi i väntan på bättre tider! Härmed uppmanar jag dig att väcka PARTIET genom att starta filial, dvs. sprid vad som är nämnt i länken och kom in genom att kontakta mig via VI-PersonRörelse mejl E-post med ev. nya förslag, sprid information och träffa andra för lokal gruppering och sedan kontakta OSS. Garibaldi sade ”100 till 1000” så blev de röda skjortor. Italien blev enad som vi känner till idag. Jag säger ”En till tusen” så kommer vi att ha den gammal kontinent Europa och detta nya EU mot världens styrande förtryck!DET ÄR DAGS ATT TÖMMA RISKDAGEN AV ODUGLIGA UTVALDA SOM INTE LYSSNAR OCH INTE GÖR SOM FOLKET SÄGER! VI KAN ERSÄTTA DEM MED OSS SJÄLVA de som känner för det och där möjligheter finns! Sedan vill jag tro att det blir andra bullar som kommer att koka i REGERINGEN för Sveriges bästa som t.ex. Könsjämlikhet görs med omedelbar verkan!

Jag lämnade Italien när jag var 25 och var redan mogen som människa dvs. min identitet ÄR ITALIENARE (oavsett de olika religiösa, politiska omständigheterna jag har kämpat emot det) och min generation håller klart fast till familjen som en viktig samhörighet i den lilla kärnfamiljen och storfamiljen!

 

Ett 1 av 2 två.

Kanske ni menar att ”…man är 72 år och är gaggig med en fot i graven? Inte kan man uppfostra barn i den åldern?” Hahaha säger jag. Stackar ni som tänker så. Här ni har att göra med en lagom atletisk och frisk kropp och ett utvecklat sinne, med kunskap, livserfarenhet med ständig nyfikenhet för framtiden! Se bl.a. på hemsidan som jag leder, dels av vad jag har gjort, kan och kommer att kunna www.vi-pr.com ! Jag bjuder på det för vi utökar intelligens genom at byta med varandra egna kunskaper och jag säger som terapeut i konfrontations fråga och i all välmening, se på dig själv t.ex. om du är en 400 årig nej, menade 40 åring och har ölmage eller du är som en sticka pga. ditt missbruk, eller är kroppsbyggare med stilig kropp men utan sinne eller det svennen gjort på löpande band och med likasinnade. Jag anser att ”lagom är bäst” och som 72- meningar är jag i kroppen äldre än påpekade 40 nollor, men i sinne bara 40 eller 400? Vem har då kunskap och rätt att uppfostra MINA barn och ha foten i gröna gräset och inte i graven? Som politiker är jag som en förälder och jag MÅSTE KUNNA och ha sinne för allas bästa i jämlikhetens namn. Hajar du mitt humoristiska resonemang? Vi är annorlunda och jag tål er, men gränser är att om du har mina barn… hör av dig om inte du önskar ”oväntat besök (som i kaffereklamen som var en tid från Gävalia). OBS! Härmed citerar jag de drabbade som har ölmagen, smal som en sticka eller kroppsbyggare. Jag hånar ingen! Spektrum av människors svårighet är större än sådan. Röstar politiskt för mig och genom demokratiska vägar vi kan radera kriminalitet av olika slag med snabba tag.

Kanske ni menar 2 av 2.

I näst sista domslut vid min stämning för vårdnad av mina barn blev jag belastad av en skuld på 52000 och glädjande nog fick jag fram vittne (LYSSNA ALLA VITTNE SOM KÄRANDE KALLA IN FÖR HÖJA BEVIS FRÅGA! https://www.youtube.com/watch?v=Ip9IbR0zPG8&t=800s) men konstigt nog blev det ingen vårdnad eller umgänge i beslutet! Värst skrevs i domen att det var så pga. att det har gått för lång tid att jag och barn inte hade träffats…”

Vem vill ha mig? I hela tragedin kan vi ha ändå lite humor… som tröstar och tröstar… Finns ingenting som är omöjligt för livet går mot expansion, vi skall tro på förändringar ibland långsamma reformistiska och ibland med stora hopp som en revolutionära! Tankar går till sanningar att, mördare DE SOM MED VANSINNET HAR TAGIT ANDRAS LIV t.ex. av sina egna, oskyldiga, tjänstemän osv.  utan minsta orsak, dvs. inte de som blev provocerad och av olika omständigheter blev själva offer av ignorans, maktmissbruk och agerat därefter i självförsvar. Jag menar dessa vansinniga mördare som skjuter, styckar människor, självmord terrorister som skriker Allah Akbar m.fl. efter avtjänat orimliga korta straff går fria igen. Mördare får tillbaka kontakter till familj, samhället och tom. går tillbaka till missbruk och med inkognito vidare mördar,

JÄMFÖR DET MED FÖLJANDE:

Familjerna som skiljs  går under och där barn blir offer pga  en vansinnig arkaisk lag (ålderdomlig, inte anpassad i tiden) av ensamvårdnad, eller via LVU bräckliga utredningar avgjorda med inkompetens av socialsekreterare plockade i princip från gatan, bildlikt talat eller utan erfarenhet att ha egna barn, syr ihop utredningar med smutsiga kort för att prestera och rädda plånbok eller position. Kärleksfulla och ansvariga föräldrar krossas av vanmakt, psykisk och fysisk undergång, då de känslomässigt går rakt till självmord, dödar partner och tom. egna barn, begår brott mot samhällets passivitet, hämnas och därtill kraschar mot murar som skyddar politikernas ignorans och feghet! BARN som aldrig har skadat pekas ut värre än mördare och kommer aldrig att kunna återförenas med sina föräldrar! DESSA LAG FÖRÄNDRINGARNA har inte tid att vänta, rädda familjerna och framtida Sverige!

VÄNTA INTE FÖR LÄNGE. Så, var redo att betala notan om inte allt går rätt till i rättvisans mening! Detta är ett råd som ger möjligheter till översyn av saker och ting samt vidare förhandlingar och möjligheter till ett rättvist beslut.   

 

KAPITEL II

VI börjar

A

Pappa söker i domstol vårdnad av sina 4 små barn.

-HAPARANDA TINGSRÄTT Box 174, 95324 Haparanda 0922-28100

                                                                      Mål nr T28-21

STÄMMNING

SAKEN: vårdnad av barn:

KÄRANDE

Tor Svärdtorp pr. Nr. 481205- E-post tor.svardtorp@gmail.com tel. 073-0678362

Stämmer: SVARANDE

Nachin Hannele Pihlajaniemi pr. Nr. 750213-7065
Haparanda

BODEN 2021-01-20

KÄRANDE YRKAR

1- ENSKILD VÅRDNAD FÖR MINA BARN
2- kontakt - umgänge

Barnens identitet:…

 

B

I förhandlingar följer olika bevis bl.a. Kärande lämplighetsintyg.

 

- I ansökan förekommer upplysningar som t.ex. att försäkringskassan meddelande till KÄRANDE och påpekar att barnbidrag inte betalas ut till SVARANDE pga. yngsta barnet är definitivt omhändertagen den 1 december 2020 från mamman (svarande) och  det bland annat är orsaken till ”NYTT” som ger rätt till stämning för kärande mot svarande.

 

C

De större syskonen till yngsta barnet som omhändertogs 10 augusti 2010  och utgör orsak till aktuell stämning, dessa placerades 2010  i Haparanda och kärande ansåg genast att barnen farit illa hos familjen där de var placerade och efter 4,5 år blev barnen omplacerade men som blev FELAKTIGT SPLITTRADE se mer info på media NSD t.ex. i följande länk http://www.vi-pr.com/senaste_mars2015_hapfall.htm

”Marianne – Nachshin – Hannele – Pihlajaniemi… (efter skilsmässa 2010 har vidare träffat tre andra män med vilka hon har fått 4 barn som alla blev omhändertagna och) lever nu ensam med …(en av dessa män )

 

D

Agneta Karlsson skickade till hovrätten vid nuvarande kärandes stämning om vårdnad samma beslut som hon tog felaktigt 2010 där som vi läst i domen, då som det togs interimistiskt (omedelbart) beslut att svarande (mor) fick ensam vårdnad av alla fyra barn tre av dem placerade och den minsta lämnades hos henne som socialsekreterare felaktigt har påpekat var fel och konstigt, sedan barnen har farit illa hos svarande.
Alltså
Agneta Karlsson istället t.ex. än att fråga till nämndemän (familjerättens) yttrande med nya utredningar om svarande, kärande och barnen; väljer att själv besluta domen samt avslår kärande (pappa till barnen) vårdnad, umgänge, kontakt! Något är lurt! Domaren (Agneta Karlsson) erkänner inte egna felaktigheter, är inte kritisk med familjerätten från tidigare utredning… Alltså eller så behöver Agneta glasögon eller har fått demens och glömt alla rabalder (PROTESTER med megafon och högt ljud som skanderade hennes namn osv. https://www.youtube.com/watch?v=hy7stsuujto ) framför socialförvaltning och tingsrätten i Haparanda eller alla dessa monster kannibaler kliar varandras ryggar! För kännedom lyssna på följande: https://www.youtube.com/watch?v=y7Zl6Wp-fGE  om… fri media som gräver  djupt!

Vidare i eget försvar skrivs Tor Svärdtorp har därvid gjort gällande att tingsrätten har begått ett rättegångsfel genom att inte ge socialnämnden tillfälle att lämna upplysningar. Nachshin Pihlajaniemi, å sin sida, har anfört… (OBS! menar säkert att det handlar om ombud och inte svarande Nachshin som säger si och så för svarande kan ingenting om juridik och är inte att upphöjas för det! Är det så som det gagnar hennes mentala instabilitet och fortsätter att påverka skadande mot kärande och felaktigt placerade barn! Svarande använder myndigheter för egen perversa vinning om hämnd. Därför skulle det rätta vara för alla domstolsförhandlingar att var och en betalar sitt ombud m.m. som härmed kärande i domstolsförhandling kräver! På det viset avvärjs orsak till upptrappande våld. Alltså, lägg av att utnyttja skattebetalare som tvingas att stå för andras dumhet eller händelser som de inte har själva medverkat i , t.ex. stå för dels medverkan att betala sk. rätthjälp dvs. ombud.  ÖVERSYN AV LAG Kan vara t.ex. att vid första steg av en domstolsförhandling s.k. MUNTLIGA FÖRHANDLINGAR skall det ske utan ombud då alla framför sin egen syn och krav, eller gör man en ÖVERENSKOMMELSE som avslutar problem. OM inte en överenskommelse sker vet alla att finns ingen vinnare i ett krig, alla kommer att ha förluster och lida. En fortsätt domstolsförhandling blir en form av uppmuntran till hat, hämnd och dvs. VÅLD!) att nämnda förhållande inte ska ses som ett rättegångsfel och för det fall hovrätten skulle bedöma att det utgör ett sådant är felet inte av sådan art att tingsrättens dom bör undanröjas och målet återförvisas till tingsrätten. Slut citat.

 

E

Hovrättens beslut kräver följande åtgärder

”HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND rotel 1 PROTOKOLL 2021-10-18 Föredragning i Umeå Aktbilaga 14 Mål nr T 767-21 Dok.Id 146568 E-post: hovratten.ovrenorrland@dom.se www.hovrattenovrenorrland.domstol.se … … … Referenten PARTER Klagande Tor Svärdtorp. Motpart Nachshin Pihlajaniemi,… Ombud och biträde enligt rättshjälpslagen: Advokat Lucija Pettersson Advokatbolaget Alkmene AB Själagårdsgatan 15 111 31 Stockholm SAKEN Vårdnad om barn m.m. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Haparanda tingsrätts dom 2021-06-28 i mål T 28-21, se bilaga A _________________ Målet föredras.

Sedan Tor Svärdtorp överklagat tingsrättens dom och framställt yrkanden i fråga om vårdnad och umgänge har fråga uppkommit om tingsrätten genom sin dom kan ha begått rättegångsfel genom att inte ge socialnämnden tillfälle att lämna upplysningar enligt 6 kap. 19 § andra stycket föräldrabalken innan målet avgjordes. Sid 2 HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND PROTOKOLL 2021-10-18 T 767-21 Parterna har beretts tillfälle att yttra sig över frågan om undanröjande och återförvisning.

 

Tor Svärdtorp har därvid gjort gällande (upplysningar) att tingsrätten har begått ett rättegångsfel genom att inte ge socialnämnden tillfälle att lämna upplysningar.

(Ombud till) Nachshin Pihlajaniemi, å sin sida, har anfört att nämnda förhållande inte ska ses som ett rättegångsfel och för det fall hovrätten skulle bedöma att det utgör ett sådant är felet inte av sådan art att tingsrättens dom bör undanröjas och målet återförvisas till tingsrätten.

 

Hovrätten fattar SLUTLIGT BESLUT (meddelat 2021-10-20) 1. Hovrätten meddelar prövningstillstånd. 2. Hovrätten undanröjer tingsrättens dom och återförvisar målet till tingsrätten för fortsatt handläggning. 3. … … … Beslutet får inte överklagas. SKÄL Domstolen ska se till att frågor om vårdnad, boende och umgänge blir tillräckligt utredda. Innan domstolen avgör ett mål eller ärende beträffande sådana frågor ska den ge socialnämnden tillfälle att lämna upplysningar (6 kap. 19 § andra stycket föräldrabalken). Socialnämndens möjlighet att lämna upplysningar fungerar som ett skydd för barnet. Domstolen ska i det enskilda fallet avgöra om socialnämnden ska höras, dvs. föreläggas att komma in med ett skriftligt yttrande, eller om det är Sid 3 HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND PROTOKOLL 2021-10-18 T 767-21 tillräckligt att nämnden endast bereds tillfälle att yttra sig. Har domstolen redan tillgång till utredning i den aktuella frågan kan det räcka att domstolen bereder nämnden tillfälle att yttra sig (se Sjösten, Mats, Vårdnad, boende och umgänge, 5 uppl. 2019). I förevarande fall har tingsrätten inte berett socialnämnden tillfälle att yttra sig innan målet avgjordes. Tingsrätten, som därmed inte fullgjort sin utredningsskyldighet, har begått rättegångsfel. Felet som sådant är av sådan karaktär att det kan antas ha inverkat på målets utgång och kan inte utan väsentlig olägenhet avhjälpas i hovrätten. Målet ska därför återförvisas till tingsrätten för fortsatt behandling.
Slut citat.

 

F

MÅL SOM KÄRANDE ÖVERKLAGADE -HAPARANDA TINGSRÄTT Rotel 1 DOM 2021-06-28 Meddelad i Haparanda Mål nr T 28-21 Dok.Id 126515 E-post: haparanda.tingsratt@dom.se  … www.haparandatingsratt.domstol.se. … PARTER Kärande Tor Svärdtorp, 19481205-1359 Medborgare i Sverige …
Svarande NACHSHIN Hannele Pihlajaniemi, 19750213-7065 … Ombud och biträde enligt rättshjälpslagen Lucija Pettersson,  Alkemed.

Här är dels svar från DOMSLUT av Agneta Karlsson domare (chef på Haparanda tingsrätten) efter alltså kärandes ansökan om vårdnad.
1. Tingsrätten avslår Tor Svärdtorps yrkande om ensam vårdnad om parternas barn Era, 050729… Jarl, 070621… Joar, 080914… och Enar, 100323… 2. Tingsrätten avslår Tor Svärdtorps yrkande om umgänge. 3. NOTERA fattas en variant av umgänge som t.ex. bevakad umgänge, eller distans möjligheter med brev, telefon, E-post som är en del av möjligheter som domstolen kan medge.” Tingsrätten fastställer ersättning enligt rättshjälpslagen till Lucija Pettersson till 16 476 kr, varav 13 181 kr avser arbete och 3 295 kr mervärdesskatt. 4. Tingsrätten förpliktar Tor Svärdtorp att utge ersättning till Nachshin Pihlajaniemi avseende hennes rättshjälpskostnad med 330 kr och betala återstående ersättningsbelopp om 16 146 kr till staten. ______________________ Bilaga A Sid 2 HAPARANDA TINGSRÄTT DOM 2021-06-28 T 28-21 Rotel 1 BAKGRUND Tor Svärdtorp (härefter Tor) och Nachshin Pihlajaniemi (härefter Nachshin) har tidigare varit gifta och har gemensamt fyra barn; Era, född 2005, Jarl, född 2007, Joar, född 2008, och Enar, född 2010 (härefter de gemensamma barnen). Tor och Nachshin har båda fler barn från andra förhållanden (NOTERA pointersas inte att Nachshin och alla barn med hennes 4 olika män har blivit omhändertagna och LVU placerade. Tors barn vid två olika relationer blev resultat av en knasig lag där det finns
ensamvårdnad… läs då mitt lagförslag som finns i regeringskansliet http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm som kan fria föräldrar och barn från plåga som underhålls av sociala myndigheter och domstolarna.) Nachshin väckte talan om äktenskapsskillnad den 28 juli 2010, i tingsrätten mål T 615- 10. Kort därefter, den 11 augusti 2010, omhändertogs de gemensamma barnen med stöd av LVU. Tingsrätten meddelade i interimistiskt beslut den 11 oktober 2010 att Nachshin skulle ha ensam vårdnad om de gemensamma barnen och lämnade Tors interimistiska yrkande om umgänge utan bifall. NOTERA hur statens bödel avgör dödsdom och DVS att barn och pappa som inte har den minsta kontakt med varandra kommer konsekvent att aldrig ses under tiden de är under LVU eller till de fyller 18 år och NOTERA att barn som inte träffar och lär känna till deras föräldrar och i synnerhet barn i låg ålder under 7 år (vetenskapligt bevisad) tappar anknytning och under tiden blir de påverkade av olika omständigheter med allvarlig medverkan av illvilliga som tjänar pengar på dem. FAKTUM är så att också under s.k. vuxen ålder kommer de inte att ha kontakt med föräldrar om inte speciella omständigheter uppstår som t.ex. finns inte en lag som säger att när barn är vuxna måste de dirigeras via socialnämnd-domstol-polisen osv. eller vad till deras biologiska föräldrar! Idag bland de drabbade föräldrar och barn ser LVU (Lag om Vård av Ungar) ett FULLBORDAT STATENS BARNKIDNAPPNING med mening att underhålla socialförvaltning för familjeomsorg, familjerätten, domstolar och gamar s.k. familjehem! DU SKATTEBETALARE ÄR MED ATT MEDVERKA GENOM DIN PASSIVITET OCH TVÅNG AV SKATTER till 26 MILJARDER för år 2020 Det står arbetarklass och pensionärer för! Va? HELT SJUK… politik! Dessa pengar skulle behövas till annat som t.ex. välfärd eller minska svenska skulden på världsbanken som våra regeringar har skapat!

Deldom på äktenskapsskillnad meddelades den 14 april 2011. Tingsrätten beslutade sedan, genom dom den 22 februari 2012, att tillerkänna Nachshin ensam vårdnad samt avslå Tors yrkande om umgänge. Efter omfattande vårdnadsutredningar bedömde såväl socialnämnden som tingsrätten att Tor var olämplig som vårdnadshavare… NOTERA att kärande aldrig har hotat, slagit eller på annat sätt förgripit sig på familjen! Prova oss med motsatsen och bevis –dvs. inte utredningar av partiska socialsekreterare, socionomer och vad mer könsbelagda eller politikiskt samt affärsmässigt av pekuniära intressen, familj, bekantskaps kretsar. osv.
BEVISNING BETYDER bilder, inspelningar okänd person som vittne sk. tillfällig-p-vittne, erkännande, DN, ett halshugget huvud på köket till mordanklagade det är de närmaste som jag kommer på med all dels svaghet i mening.
ALLTSÅ, socialnämnds utredningar gällande LVU och domstolar hopklistrade av snack och utan bevis skall inte tas emot! Lämmen som fladdrar med påstående som man har hört, ingen rök utan eld skvaller, konflikter osv. är ett farligt vapen! Haparandafallet är impregnerad av intressefrågor som t.ex. skydda felaktighet och lögner från privatpersoner, felaktiga beslut från myndigheter. Aldrig säger aldrig under utredning, tidigare och efter i Haparandafallet kom t.ex. oros anmälan från dagis, bekanta, familjerna, vänner, polisen och vad mer! Vem hade då intresse att tjäna på dessa små barn penningmässigt? Ogifta samboparet från Mattila i Haparanda
https://www.youtube.com/watch?v=XXE-5LWeff4&t=12s ! Se mer på Haparandafallet på Internet.) och att Nachshins förmåga som vårdnadshavare också starkt kunde ifrågasättas. Socialnämnden bedömde dock, vilket tingsrätten (Agneta Karlsson i spetsen) instämde i, att Nachshin var den som bäst kunde se till barnens bästa (och därför socialnämnden omhändertog alla tre flickor som Nachshin har med den man som hon nyligen gift sig med) och godkände fortsatt vård i familjehem (där barn var utnyttjade http://www.vi-pr.com/ejje_far_illa.htm)
Hovrätten och Högsta domstolen meddelade inte prövningstillstånd(BEVIS nog att dessa myndigheter sociala-domare, nämndemän-politiker som påpekas i Haparandafallet http://www.vi-pr.com/haparandafallet_2010_till_2021.htm det var och är en rent pack (för det mesta tornedalingar) och alla dessa skulle sägas upp från deras arbete eller få andra uppgifter långt ifrån ansvarfulla pga. deras kriminella beteende och felaktighet i bedömningsfråga. Tjänstemanna ansvar skulle återinföras, det tills att vårt samhälle existerar under primitiva förhållandet som nu!) …vilket innebar att tingsrättens avgörande stod fast. Tor har därefter väckt talan om vårdnad och umgänge vid tre tillfällen, i tingsrättens mål T 206-13, T 9-16 och T 648-17. Vid samtliga prövningar har Tors yrkande om vårdnad och umgänge lämnats utan bifall. Hovrätten och Högsta domstolen har inte meddelat prövningstillstånd i något av målen. De tre äldsta barnen har sedan den 11 augusti 2010 varit familjehemsplacerade. … Nyfiken? Lyssna t.ex. på följande https://www.youtube.com/watch?v=Ip9IbR0zPG8  

Nachshin väckte talan om äktenskapsskillnad den 28 juli 2010, … Kort därefter, den 11 augusti 2010, omhändertogs de gemensamma barnen med stöd av LVU. OBS! Skilsmässan var inte annat än en hämnd pga. kärande sade att han ville inte fortsätta att leva med svarande om inte hon ville besöka en psykolog för att reda upp hennes problem om våldsamhet mot barn och oss alla i familjen. Då levde dem i två olika bostäder 100 m ifrån varandra med delad vårdnad och två av barnen var mantelskrivna hos kärande: https://www.youtube.com/watch?v=kOMekXS1xZg pappa hus sade pojken, sen på eftermiddagen blev han kidnappad från den nya bostaden av statens bödlar som traumatiserade pojken! Vidare soc. domstolen nämndemän (politiker) nonchalerar bevis att barn far illa Frågan är vad menas för barnens bästa? http://www.vi-pr.com/varning_for_socialtjansten.htm

 

EFTER ATT Hovrätten fattar SLUTLIGT BESLUT (meddelat 2021-10-20) 1. Hovrätten meddelar prövningstillstånd. 2. Hovrätten undanröjer tingsrättens dom och återförvisar målet till tingsrätten för fortsatt handläggning. Det innefattar också på punkt 3 … Partsbilaga sekretess.
Slut citat.

 

G

”SEKRETESS gäller idag för påstående i sammanhang av saker som inte är bevisade, lögner, maktmissbruk, olika intressefrågor det är det som är boven!
Människor är påverkbara av ord som t.ex. meningar, skvaller osv. En sann politiker kan säga att ”en utredning t.ex. om familjeförhållande inte kan användas om det inte förekommer bevis.” Så det gäller för en sann psykolog eller sociolog kan säga att ”det finns människor som inte kan hantera en mening, dess innebörd, orsaker, händelserna osv.” Alltså, vi lever i ett pluralistisk - (vi är olika) samhälle där debila personer lever med andra som för det mesta är likasinnade med varierande kunskap och få med mer kognitiva -(högre fördelar typ mental utveckling). DVS att kognitiva personer förstår alla vinklar i ett resonemang, de likasinnade som är massan (de flesta) de kan påverkas och de debila kan inte sammansätta. Sekretess kan accepteras då en misshandel, mordhot, övergrepp osv. är bevisad, att fara för skador eller för liver är närvarande oavsett ålder och oavsett orsak eller parti var problem kommer ifrån! MEN, de inblandade förövare och offer MÅSTE närvara till ”KONFRONTATION se vidare på
http://www.vi-pr.com/logistiskasamhalletspsykologin.htm ” som innefattar samtal för att utreda det och vidare samarbetssamtal så långt det kan behövas för att uppstått problem ska kunna hanteras. DE primära INBLANDADE dvs. drabbade (förövare och offer) och de sekundera som i fall kan uppstå dvs. släkt, bekanta osv. som direkt eller indirekt upplevt (1) eller medverkat (2) s.k. vittne 1 vittne 2 som inte pliktar till det inte heller kan framhäva sina rättigheter som krav eller propositioner till lösningar. Och om inte man närvarar skall de bötfällas eller tom. frihetsberövas som brott mot friden (här krävs ny lag, insyn och beslut)! OBS! Alla relationsproblem kan i ett framtida samhälle undvikas och lösas i förtid om vi följer andra av mina förslag som t.ex. REF (reflektorerna  http://www.vi-pr.com/vi_gratis_samhalle.htm).

 

 

KAPITEL

III

FOLK MÅSTE VETA + FOLKETS DOMSTOLAR!

A

                                                           Mål T 742-21 

Från media VI-PersonRörelse http://www.vi-pr.com/ anser vara i fallet HAPARANDAFALLET en politisk förföljelse, brott mot yttrandefrihet, brott mänskliga och barns rättigheter! Fallet har pågått i 11 år med konsekvenser att föräldrar och barn blev skadade. Se, läs dels av dokument och lyssna på video http://www.vi-pr.com/haparandafallet_2010_till_2021.htm Under tidigare domstolförhandlingar kärande anförde att Haparanda kommun m.fl. inte skulle lida av kärandes krav vid upprättelse via domstolsförhandlingar för sveda och värk samt ekonomisk förlust för sig och egna barn om han skulle få vårdnad och att fallet skulle avlägsnas från nätet till att oundvikligt bli ett minne blott.

Läser man på Internet förklaringar eller på andra dokuments inledning hur domstolarna fungerar gällande skilsmässa och vårdnadstvister sägs att det är BARNEN som är i centrum ” för barnens BÄSTA”.  Det handlar inte om föräldrar… vad menas med det?  VI är alla överens att barnen tillhör familjen och det är lika viktigt att föräldrar som tillsammans har vårdnad till dess att de är gifta för dessa  är de huvudansvariga för sina biologiska barn och hur de fungerar tillsammans.
Vill man bibehålla samma procedurer som finns idag är det som vi kännar till en blandning a lögner, upptrappning av våld. Karusell påbörjas med skilsmässa, öveklagan osv. Men skulle dämpas ner om vi skulle grunda reformistisk som jag förelsår här med BEVIS i centrum av hela sammanhang. Alltså, det är viktigt då att där
socialnämnd är inkopplad t.ex. pga. kommunikations svårighet eller av samlevnads problematik utför en utredning som grundas på bevis (se ovan beskrivna bevis) och inget annat! Familjerätten i sin tur som är den myndighet som utför utredning för domstolar skall noggrant granska föräldrars berättelse om det gäller en enkel fråga om skilsmässa eller om det handlar om sociala utredningar. Konstatera att allt är i sin ordning och dvs. att bevis stämmer! Dokument  framförs senare under muntlig förhandling i tingsrätten och har man inte kunnat lösa och avsluta det då, går man vidare till huvudförhandlingar där förälder som kräver rättelse kan komma också med nya bevisningar och fullborda skilsmässa. Dagens procedur med eller utan kravbevis som jag menar som har med vårdnad att göra, kan komma att splittra familjen genom en sk. ensam vårdnad som innebär att barn blir under beskydd och ansvar för förälder som får det! VI KONSTATERAR att dagens procedur skapar våld pga. KONKURRENS som bildas bland föräldrar med överklagan och si och så som ovan har framförts.  Bilden som vi ser beskriver att barn och föräldrar som förlorar den naturliga inskrivna rätten till vårdnad blir offer och blir en köttmarknad för kannibaler i domstolar, soc., människor bl.a. egennyttiga förälder. Barn som omhändertogs med LVU upplever trauma när de placeras på okänd plats och människor i en privat miljö eller statsinstitution. ALLT DETTA är rena tvånget och inte lösningar. DU tvingas ställa upp med dina skatter för att skapa denna cirkus eller karusell i negativ mening, vill eller inte vill så kan du själv drabbas av en sådan familjetragedi. LURA inte oss med blaha blaha att det gäller bara barnen, barnen i centrum och barnens bästa! LÖGNER är det! Det är föräldrar och barn som drabbas, en FAMILJ SOM NI SPLITTRAR! OBS! VÄRST inom könsdiskriminering är att om man är sambo och skiljer sig går automatisk vårdnad till mor!
LÖSNING för barnen, föräldrar och familjens bästa har JAG skrivit och skickat till ansvariga m.fl. redan från år 1999! Men än är det tyst som i graven! Det tills dess några idétjuvar plockar passande definitioner och gör det till sin egen favör! AUTOMATISK GEMENSAM VÅRDNAD FÖR BARN är det som gäller mot allt våld! Det för de som är gifta, sambo eller särbo osv!

 

B 

Till sak!

Föreläggande Underrättelse (vad det gäller från familjerätten OBS! Familjerätten är organ inom sociala som arbetar på uppdrag av domstolar gällande vårdnad om barn m.m.)  Familjerätten ansvarige Alli Keskitalo slutbesked till tingsrätten  
OBS!
Alla namn av inblandade och de ansvarig finns att upptäcka via de olika länkar och video i HAPARANDAFALLET  

REFFLEKTION och vi är många som är med det: ”Hur kan det inte finnas något nytt 1, när ansvarige Alli Keskitalo inte kallar in till utredning vare sig kärande eller svarande? 2, Skall familjerätten inte kolla upp saken i den aktuella meningen med förändringar t.ex. från den sista kärandes vårdnadsstämning som avslutades 2019 och som kan belysa vad som är NYTT som t.ex. familjetragedi när Nachhin och Daniel A, förlorade deras tre barn via LVU och B, misshandel ifråga som kan har varit riktad till kärandes barn eller Naschsin? C, Om alla barn som blev placerade blev bortadopterade genom att svarande som ansvarig godkände adoption om så var frågan, det innebär att kärandes stämning om vårdnad skall inriktas där barn kan vara adopterande? Adoption om så är frågan, har samma mönster som tidigare, alltså lätt som en plätt med mening för svarande att fullborda sin egna perversa hämnd mot barn som bl.a. framkommer redan i första soc. utredning att BARNEN VILLE INTE GÅ TILL MAMMA och vidare hämnd fortsätter mot pappa (kärande) som med blödande näbbar och klor försvarar sina ungar och sin värdighet! NOTERA att svarande visste om misstankar som fanns hos barnlösa samboparet som pedofilparet men hon (svarande) godkände fortsatt placering där barnen farit illa!
Är det så och annat så MÅSTE dessa kriminella beskydda sig med maktmissbruk? JA, DET ÄR DET!  

Kärandes fråga om vårdnad i första hand, om umgänge eller kontakt gäller för alla barnen!
 

1, Enar (kärandes barn) och tre flickor från senaste förhållandet med Daniel blev omhändertagna från moder och LVU placerade. Orsak till omhändertagande har inte med kärande som biologisk pappa av det yngsta barnet att göra! Missförhållande gällde hos svarande Nachshin och Daniel samboparet slutade med fällande dom om misshandel! Nu har paret, passat på att manövrera om saker och ting och stabilare blir det om man IGEN får stöd av dels kända myndigheter från familjerätten och domstolen och vidare via att använda positiva händelserna som skapar en positiv opinion… och vad mer, stärker paret och myndigheters sköld för eget maktmissbruk! Alltså, framkommer i akten att paret gifte sig, men notera att det aldrig nämndes åratalet som är 2021 efter kärandes stämning som det handlar här och nu! NOTERA manövern av domare Agneta Karlsson som inte påpekar att Kärande lever i en långvarit förhållande och preciserar (är en positiv vikt i sig) att paret var förlovade i fyra år och varit gifta i sju år!  OBS! Angående paret  Nachshin Pihlajaniemi och Daniel Palo, om inte har tagit steget till försoning via samtalsterapi, det är mest så misshandels problemets problematik kvarstår och med tiden kan blomma upp igen.
OBS!
TÄNK att du som lever med annat som själv har barn med biologiska levande föräldrar OM DU INTE RÄTTAR TILL (t.ex. Daniel Palo m.fl. som inte medverkar…) att barn har sina tider med den andra föräldern DU ÄR EN BROTTSLIG KIDNAPPARE! Samvete är att biologiska föräldrar är de som äger barnen till dessa är 26 år (en av mina sociologiska studier) och inget annat gäller som går mot naturen!

2, Är händelserna inte ”nytt” och kräver en inlämnade utredning i förhandlingar T 742-21?  Vi få se för följande dokumentation blev av olika omständighet nytt för OSS och kärande. kärande inlämnande en definitivt ansöka och svar till rådmannen (en domare) i Haparanda som ny ta ansvar för utveckling pga. Agneta Karlsson (lagmannen=domare) som anser vara JÄVIG (tjäna på, för hennes fördel, del av fallet) frånkopplades...

 

FÖRELÄGGANDE 3 (nr 1 länk som blev avfärdat, 2 info. inlämnade via Microsoft Word och 3 är följande.)

Svar från info. Domstol (blankett osv.) inskickade blev att tar inte emot länkar. Då, skickades hela via Microsoft Word för det är den som för oss är möjligt. MEN genom det, kan det vara svårt att kunna klicka till vidare länk, bildförstorning och hela meningen som förklarar helheten från rot till frukt inte kommer att vara möjlig i den enkel mening så att en dokument från 2010 skickades självständig. MEN OCKSÅ med tanke att anpassar oss till ansvariga belastande arbete bestämdes att skicka vad vi kort anser svara till ”föreläggandeoch är som följer.

Under frågan om familjproblematik om vårdnad om barn ser vi att det är BARN som fokus ligger på och för det också svar som här följer.

 

Till Haparanda tingsrätten

KÄRANDE http://www.vi-pr.com/karande_2021.htm

Tor Svärdtorp pr. Nr. 481205-1359 Hellgrensgatan 4A, 961 34 Boden, e-post tor.svardtorp@gmail.com tel. 073-0678362

 

mål T 742-21

I

KÄRANDE

 

Föreläggande

Beslut från Alli Keskitalo familjerättens utredare är att avfärdas pga. att det inte anses svara till helhetsfråga som är i linje med ett objektivt svar till domstolen vid grundläggande rättvisa frågor som grundas på mening ”NYTT” och dvs. omvärdering och bevisningsfrågor.
Detsamma gäller
Agneta Karlssons svar till mål T 767-21 (Hovrätten) som följs av mål T742-21!

 

Flera orsaker kommer att förekomma om så anses nödvändigt genom bläddring av www.vi-pr.com

 

II

BARNEN

KÄRANDE förstår och kan återfå barn så långt det går, till en balanserad nivå som goda medborgare! HAN vet om egen genetiskt (… naturligt urval, beteende arv och makroevolution m.m.), om den memetisk (utifrån, uppfostran, kulturellt, urval vid evolutionsteori osv.) se vidare teoretiska och vetenskapliga kärandes studier http://www.vi-pr.com/logistiskasamhalletspsykologin.htm KÄRANDE VET vad  barn bär inom sig t.ex. om trauma och problematik som de blev utsatta för! Beteendeterapier FÖRBÄTTRAS bara om vi förlitar oss till nya rön. Utan dessa kunskaper kommer barn att utsättas för att bli VÄRSTINGAR! Alltså, kärandes vårdnad eller umgänge med barn är ytterst nödvändiga.

OBS! Utdrag av länk http://www.vi-pr.com/fars_anmalingar.htm

Mina barn lider av: Jag vet hur mycket min son ... lider av ”nattskräck” och hans skrik för tröst hörs inte med alla konsekvenser som det innebär nu och framgent när han inträder i vuxenlivet. Min lilla dotter ... försiktighet i livet har nu rubbats allvarligt.  Min näst lille son ... ökade krav av Fars närvaro har nu brustit så att större osäkerhet och ökad fysisk aktivitet blir ett handikapp.

Mina barn har skadats i deras personliga utveckling genom att min närvaro som garant för en multipel språkutveckling och pedagogisk kunskap, blivit intellektuellt skadade vid placering i en skadlig miljö hos ett par bönder som redan har initierat mina barn med olika arbetsuppgifter, trots mina protester om livsfarlig miljö vid ladugården. Paret är i medelåldern och utan egna barn och saknar erfarenhet av småbarn…

 

III

Tillägg

Nödvändig information som lieras till FELAKTIG HANTERING AV SOCIALA MYNDIGHETER VID BARNS OMHÄNDERTAGANDE: förekommer inte att kärandes barn omhändertogs efter beslut av en domstol utan via sk. då socialnämnden och politikers representanters  medverkan. Se bilagt dokument ”Förvaltninghuset i Haparanda tisdag 2010-09-08 Dessa var med den dagen efter min begäran till socialsekreterare Maria Pohjanen (vittne än NU) att kärande fick medverka i ett möte med dessa myndigheter  och visa en video där sonen Jarl https://www.youtube.com/watch?v=5v_ZdVtCX5M INTE  ville till mamma och att det skulle användas som stöd i förvaltningsrätten för att upphäva LVU.

 År 2019-20 frågade jag till före detta socialtchef Suvi Järvinen-Valo om möjligheter att se nämndemäns beslut för att kunna överklaga, svaret blev att det är för gammalt och dessa har kasserats!  

 

Från NSD (media tidning i norra Sverige, socialistisk tänkande) idag fredag 2021-11-19 förekommer följande:

Kommunens placering av barn är polisanmält. Gällivare… Socialnämndens Johannes Sundelin säger ”Det är socialnämnden som ansöker till domstolen om vård enligt LVU skall beredas. Sedan är det domstolen som skall bestämma om det som skall vara så eller inte. Det är varken socialnämnden eller enskilda politiker som tar beslut om det här.” OBS! Kan kärande ha missat dessa relationer eller har det funnits förändringar i denna procedur? Förekommer ingenstans av dokument som berört (Kärande) och erhållits om sådana beslut att domstolen troligen i så fall av Agneta Karlsson då aktiv i org. Rädda barn… har skett skulle har godkänt om LVU för kärandes barn.

Vid följande länk finns bevis om politiska medverka.

http://www.vi-pr.com/ejje_far_illa.htm

http://www.vi-pr.com/socialn%C3%A4mden2010.jpg (BILD)

 

OBS! Föreläggande skickades också via brev med tillägg av bilden som här förekommer.

 

Med detta tillägg uppstår behov av en ny socialutredning under sk. ”NYTT”  i relation med nuvarande situation om svarande och kärande samt alla barn Jarl, Joar Era och Enar. DETTA är del av kärande begäran.

 

 Med vänlig hälsning Tor Svärdtorp

 

ALVARLIGA MISSTANKAR är då man inte har en jurist eller advokat som förklarar procedurers svängningar… OBS! Kärande har ingen advokat för en kärandes bror sade att ”slaget om vårdnad är förlorad från början” och förstod man därför att ingen advokat ville ställa upp!”

Som jag förstår är att det blir som följer: kärandes svar kommer till domstolen som kan avslå ansökan pga. inte finns någon nytt och dvs. att Agneta Karlsson 2010 0ch 2021 beslut kommer att gälla än, att alltså kärande fadern TOR och hans barn kommer inte få träffas! Troligen måste en överklagan in till Högsta domstolen? OCH? Samma soppa?

vårdnad kommer svarande att bibehålla eller människor (adoptionen kan ha blivit en realitet i HAPARANDAFALLET med godkännande av svarande ) eller statens institutioner där barnen eventuellt är placerade.

Så gäller än sk. hemlighetsyra som kallas hemligstämplat? Utan att det nödvändigtvis förklarats ovan, resten är ett instrument som man använder för att manipulera, missbruka och förtrycka!

 

KAPITEL IV

 Anmälan till socialförvaltningen i Haparanda att barn far illa!

Boden 18-11-2021

3, Härmed anmäler jag Tor Svärdtorp att MINA BARN FAR ILLA där de är placerade! Anmälan skickas till ansvariga på Socialförvaltning för familjeomsorg i Haparanda Katari Herala.

Brottet grundas på socialutredning från socialförvaltning, familjerätten i Haparanda och politiska socialnämnden under året 2010! Deras felaktiga beslut avslutade med att placerade barn farit illa på det outredda barnlösa samboparet i Mattila. Då tog 4,5 år efter flera anmälningar från olika personer bland annat kärande.

Nu far barn illa pga. A deras riktiga identitet undanröjs, B Kända missförhållanden i olika placeringar. C de är inte skyddade av deras biologiska far (kärande)! D Socialförvaltningen gör inga oväntade besök där barn är placerade. E ansvariga där barn är placerade bryter mot FN:s konvention och samvete att barn måste ha kontakt med föräldrar skapar motstånd för det och alltså att dessa ansvariga inte tillåter det med rädsla att förlora inkomster -bidrag för placerade barn.

Svara till tor.svardtorp@gmail.com tel 073-0678362

Här finns ingen hemligheternas tjafs! Nu är er tur inte att agera laglig men krävs att ni skall AGERA RÄTTVIST! Skynda på för barnen lider och skadas mer tiden går i spillo!

 

B

Se vidare t.ex. dels ansvariga till tragedi HAPARANDAFALLET http://www.vi-pr.com/hapfalvidare_undersokning.htm

Via telefonsamtal med vxl. Och fler att ” Agneta Karlsson lagmannen som bruka ta hand vad kallas rotel 1, är idag frånkopplad pga. anser vara jävig. Domare som ta över är rådmannen Anna Hareide. Som är det nu litar VI inte på någon.

 

KAPITEL V

SOCIALMINISTER Lena Hallengren Svara till mig och alla röst berättigade VARFÖR AGERAR NI INTE MOT SOCIALA MYNDIGHETER, SOCIALNÄMNDER.
Jag serverar denna information på silverfat nuvarande länk om familjetragedi HAPARANDATTET och följande lagförslag http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm Uppskatta det!

JUSTITIEMINISTER serverar jag till dig på silverfat en rättvis lösning för familjernas allvarliga problematik av EU storlek för det är bedrövlig i hela Europa enlig våra kontakter och kännedom gällande skilsmässa och LVU och det är som följer: http://www.vi-pr.com/regeringskansliet_senast.htm

 

MEDIA m.fl.

Info
socialdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

justitiedepartementet.registrator@regeringskansliet.se

 

ANMÄLLAN

info@barnombudsmannen.se do@do.se no-reply@justitiekanslern.se

JO https://www.jo.se/sv/

 

Agneta Karlsson

Anna Hareide via domstolarnas procedur.

 

Alli Keskitalo

Katari Herala via mejl E-post till socialförvaltning i Haparanda.

 

 

info

tips@vlt.se tips@helagotland.se 15000@alandstidningen.ax 99000@bohuslaningen.se nyhet@na.se

linus@kalmarposten.se tipsa@pt.se poit@bolagsverket.se jan.larsson@lokalpressen.eu tips@dt.se

tips@daladem.se nyhetstips@dn.se redaktionen@etc.se redaktionen@arbetaren.se tipsa@gp.se

71717@expressen.se tips@arbetarbladet.se granskning@svt.se morgonstudion@svt.se opinion@svt.se

svtnyheter@svt.se 71717@expressen.se tipsa@aftonbladet.se peter.lindvall@nsd.se

 

… med flera som inte finns i listan men som t.ex. finns på facebock osv.

Ni som är intresserade av brevinnehåll en eller flera beskrivna punkter hör av er snarast för intervjun, reportage eller samtalsutveckling till tor.svardtorp@gmail 073-067 83 62 Tor Svärdtorp Hellgrensgatan 4A, 961 34 Boden

 

Tor Svärdtorp www.vi-pr.com